Du surfar just nu på en begränsad version av umu.se. Vad innebär det här?
Min forskning fokuserar på ungdomars föreställningar om hållbar mat samt betydelsen av sensoriskt utforskande av mat för ungdomars relationer med mat.
Vad gör jag på institutionen för kost- och måltidsvetenskap?
Jag är doktorand med inriktning sensorik och hållbar matkonsumtion bland ungdomar i svenska Arktis.
Doktorandprojekt
I mitt doktorandprojekt använder jag sensoriska, narrativa och medskapande metoder med ungdomar i svenska Arktis för att utforska vad hållbar mat kan vara och hur nyfikenhet för hållbar mat kan skapas.
Bakgrund
Jag har en kandidatexamen i Måltidsekolog, inriktning Måltidskunskap och Värdskap, från Örebro Universitet och Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, 2019. Jag har även en 1-level-Master i gastronomi med inriktning kreativitet, ekologi och lärande, från University of Gastronomic sciences i Pollenzo, Italy, 2021.
Prata gärna med mig om:
Hållbar produktion och konsumtion av mat. Jag brinner även för kreativa mat- och måltidsupplevelser med sinnena i fokus.
Jag undervisar på flera av institutionens kurser och program, framförallt om hållbarhet i livsmedelssystemet och sociokulturella aspekter av mat och måltider.