Du surfar just nu på en begränsad version av umu.se. Vad innebär det här?

"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Vår personal

Här hittar du anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap. Om du vill se personer som är anknutna till institutionen, som exempel gäst- och timlärare, klickar du på länken "Visa anknutna medarbetare"

Anställda

Agneta Hörnell
Telefon
090-786 95 68

Jag är legitimerad dietist, har licentiat- och doktorsexamen i medicin, och blev professor i kostvetenskap 2011.

Albina Granberg
Telefon
090-786 77 74

Universitetslektor i kost- och måltidsvetenskap.

Amanda Björnwall
Telefon
090-786 99 88

Filosofie doktor i kostvetenskap. Universitetslektor vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap. Forskare vid Designhögskolan.

Telefon
090-786 96 48

Leg. dietist och doktorand i forskarskolan InSyNC. Mitt forskningsintresse är sociala och näringsmässiga aspekter av matosäkerhet(food insecurity).

Anna Lundberg
Telefon
090-786 92 88
Anna Sjödin
Telefon
090-786 64 90

Meriterad lärare och forskare med inriktning fysiologiska och biologiska aspekter av nutrition.

Annica Nylander
Telefon
090-786 95 89

Universitetsadjunkt. Programsamordnare för Kostvetarprogrammet och samordnare för kurser i Hem- och konsumentkunskap.

Telefon
090-786 77 60

Professor i kost- och måltidsvetenskap. Pro-Tempore Arctic Six Chair 2024-2026.

Björn Norén
Telefon
090-786 71 93

Universitetsadjunkt. Biträdande studierektor 
Internationell kontaktperson

Undervisar i matlagning & matlagningstekniker

Carita Bengs
Telefon
090-786 78 19
Cecilia Lindblom
Telefon
090-786 63 96

Jag är filosofie doktor i kostvetenskap med utbildningsvetenskaplig inriktning

Cecilia Olsson
Telefon
090-786 64 85

Universitetslektor, docent i kostvetenskap.

David Jonsson
Telefon
090-786 77 38

Jag undervisar i näringslära, idrottsnutrition, folkhälsa och kostundersökningsmetodik på flertalet program och kurser.

Elisabet Torstensson
Telefon
090-786 56 99

Jag är controller vid Kansliet för samhällsvetenskap, Umeå centrum för genusstudier och Centrum för regionalvetenskap vid Umeå universitet.

Elisabeth Stoltz Sjöström
Telefon
090-786 50 07

Jag är docent, legitimerad dietist och meriterad lärare. Är forskningsansvarig och forskarutbildningsansvarig vid institutionen. Forskar inom området kost- och nutritionsbehandling.  

Ethel Kautto
Telefon
090-786 52 74

Universitetslektor och legitimerad dietist

Eva Palmquist
Telefon
090-786 78 52

Doktor i psykologi med specialkompetens inom psykofysik och sensorik.

Ewacarin Sehlstedt
Telefon
090-786 64 84

Vid institutionen undervisar jag bland annat i näringslära, prevention, dietetik och idrottsnutrition.

Hanna Lövgren
Telefon
090-786 57 51

Adjunkt, programsamordnare för Gastronomiprogrammet

Undervisar främst i matlagningstekniker och råvarukunskap 

Hedda Landfors
Telefon
090-786 51 73

Jag är adjunkt och lärare på institutionen för kost- och måltidsvetenskap.

Hilde Weiser
Telefon
090-786 54 30

Min forskning fokuserar på ungdomars föreställningar om hållbar mat samt betydelsen av sensoriskt utforskande av mat för ungdomars relationer med mat. 

Hillevi Öberg
Telefon
090-786 77 23
Ingela Bohm
Telefon
090-786 91 27

Filosofie doktor i kostvetenskap med inriktning hem- och konsumentkunskap.

Joachim Sundqvist
Telefon
090-786 51 67

Lärare och forskare med bakgrund i och fokus på gastronomi och konsumentupplevelser. 

Johanna Nilsson
Telefon
090-786 61 44

HR-samordnare vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap och Umeå centrum för genusstudier (UCGS).

Jonas Buren
Telefon
090-786 65 60

Jag är docent i experimentell medicin och även utbildad ämneslärare i kemi och biologi. Mitt forskningsintresse rör metabol sjuklighet, nutrition och kostinterventioner.

Josefin Brodin
Telefon
090-786 55 99

Arbetar som adjunkt och program- och ämnesvägledare vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap.

Telefon
090-786 52 55

Min forskning belyser vilken roll kultur har för hållbarhet i den gastronomiska sektorn. Vilka utmaningarna och möjligheterna som finns samt hur kultur kan bidra till en mer hållbar restaurangbransch.

Lina Hägg
Linda Berggren
Telefon
090-786 80 53
Linda Nyström Hagfors
Telefon
090-786 95 78

Jag är legitimerad dietist med en doktorsexamen i kostvetenskap. Jag jobbar mycket med institutionens uppsatskurser, men undervisar också inom bl.a. kost och folkhälsa och vetenskaplig metod.

Maria Uhlander
Telefon
090-786 66 30

Undervisar i huvudsak inom Kostvetarprogrammet men även inom andra kurser och program.

Maria Waling
Telefon
090-786 64 83

Docent i kostvetenskap. Forskar om skolmåltiden och matosäkerhet (food insecurity).

Patrik Wallström
Telefon
090-786 70 57
Petra Ryden
Telefon
090-786 95 57

Jag är legitimerad dietist och arbetar som lektor vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap. Jag är också biträdande prefekt med ansvar för utbildning samt studierektor.

Petter Annuswer
Telefon
090-786 74 63
Robin Hintze
Telefon
090-786 67 37

Undervisar inom dryck och matsalshantverk på Gastronomiprogrammet och institutionens fristående kurser

Sandra Einarsson
Telefon
090-786 95 27

Docent i kost- och måltidsvetenskap. Meriterad lärare. Leg dietist. 

Sarah Persson
Telefon
090-786 80 69

Legitimerad dietist och doktorand. Forskar inom digitalisering av vårdmöten. Undervisar inom näringslära och födoämnesöverkänslighet. 

Simon Gustafsson
Telefon
090-786 73 46

Undervisar inom dryck och matsalshantverk på Gastronomiprogrammet och institutionens fristående kurser

Sofia Rapo
Telefon
090-786 62 10

Undervisar på Kostvetarprogrammet, doktorand sedan hösten 2017.

Susanna Sandberg
Telefon
090-786 74 10

Jag är legitimerad dietist och doktorand. Mitt forskningsprojekt fokuserar på inkludering relation till skollunchen, med fokus på elever diagnosticerade med autismspektrumtillstånd eller ADHD. 

Ulrica Söderlind
Telefon
090-786 59 69
Senast uppdaterad: 2023-03-20