Du surfar just nu på en begränsad version av umu.se.
Vad innebär det här?
"False"
Hoppa direkt till innehållet
umu.se
För studenter
För forskare
Bibliotek
För medarbetare
English site
Sök
Meny
X stäng menyn
Meny
Sök
Sök inom:
Sök inom:
Allt
Utbildning
Forskning
Personal
Studentwebb
Nyheter
Andra söktjänster
Hitta kurser och program
Sök kursplan
Sök välkomstbrev
Bibliotekets söktjänst
Sök i regelverket
Huvudmenyn dold.
Logga in
English
Startsida
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Utbildning
Utbildning
Tillbaka till huvudmenyn
Utbildning
Program
Våra fristående kurser
Master- och magisterexamen
Vår forskarutbildning
Stipendier
Hem- och konsumentkunskap
Måltider i förskola och skola – mer än bara maten på tallriken
Forskning
Forskning
Tillbaka till huvudmenyn
Forskning
Didaktik i hem- och konsumentkunskap
Fysiologiska och biologiska aspekter på kost och nutrition
Kost- och nutritionsbehandling
Matvanor och näringsintag i olika grupper
Människans relation till mat, måltider och hälsa
Professionella måltider
Publikationer
Forskargrupper
Forskningsprojekt
Om institutionen
Om institutionen
Tillbaka till huvudmenyn
Om institutionen
Lediga anställningar
Två institutioner blir en
Kalender
Nyheter
Samarbeta med oss
Samarbeta med oss
Tillbaka till huvudmenyn
Samarbeta med oss
Frukost - A food and meal summit
Personal
Våra restauranger
För studenter
För forskare
Bibliotek
För medarbetare
För alumner
X stäng menyn
Start
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Du är här:
Om institutionen
Porträtt/reportage
”Jorden förstörs - om vi fortsätter äta som vi gör nu”
Professor Armando Perez-Cueto betonar matvanornas klimatpåverkan, men också att utvecklingen går att vända.
Publicerad: 2025-09-23
Arctic Six Chair utforskar framtiden för livsmedel i Arktis
I sin roll som Arctic Six Chair ska professor Armando Perez-Cueto utforska hållbar kostomställning i Arktis.
Publicerad: 2024-11-20
Driven av drömmen om en hållbarare värld
Jessie Sommarström är en av årets hedersdoktorer vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.
Publicerad: 2024-10-16
Fem frågor med postdoktor Michal
Michal Salamonik jobbar som postdoktor vid institutionen.
Publicerad: 2023-03-10
Hans studier öppnade möjligheten att jobba utomlands i framtiden
Läs om gastronomistudenten Anderas utbytesstudier i Amsterdam.
Publicerad: 2023-03-10
Nobelfest utan glitter? Så har omvärlden påverkat festernas fest
Forskare från Umeå universitet har närstuderat Nobelbankettens första 100 år.
Publicerad: 2022-11-25
"Om vi fortsätter att äta som vi gör i dag kommer vi att förstöra planeten"
För att hantera klimatförändringarna måste vi äta mindre kött. Men vad får människor att ändra sin kost?
Publicerad: 2022-09-21
Älskade Cajsa Warg
Trots att vi vet lite om Cajsa Wargs liv är hon välkänd än idag. Vad var nyckeln till hennes enorma framgång?
Publicerad: 2022-05-25
Betydelsen av fjällvandringens måltider
Genom att studera fjällbilder och gå Kungsleden kommer Joachim Sundqvist ta reda på vad fjällvandrare äter.
Publicerad: 2021-07-13
Mycket mer ätbar mat kan räddas
Gastronomiprogrammet gjorde gemensam sak med ett avfallsbolag för att och minska matsvinnet.
Publicerad: 2020-03-11
Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa
Carita Bengs har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa kommer till uttryck.
Publicerad: 2020-02-10