Du surfar just nu på en begränsad version av umu.se. Vad innebär det här?

"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fysiologiska och biologiska aspekter på kost och nutrition

Inom detta profilområde studeras hur kosten påverkar olika fysiologiska system och biologiska parametrar, t ex substratutnyttjande, riskfaktorer för metabol sjuklighet, hormoner, tarmens bakterieflora, kroppssammansättning och kognitiv funktion

Profilområdet inkluderar även hur kost, vätskeintag och måltidsplanering påverkar prestation och återhämtning. Randomiserade, kontrollerade kostinterventionsstudier (s k RCT-studier) står i fokus, men även andra studiedesigner förekommer.

Forskningsprojekt

Vad händer i kroppen när man äter LCHF?

En randomiserad, kontrollerad feeding trial

Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 januari 2015
Typ av projekt Forskningsprojekt
Senast uppdaterad: 2022-05-10